Mattojen pesu

Mattojen säännöllinen pesu pidentää tekstiilin ikää ja parantaa käyttömukavuutta! Matot tuovat tilaan kodikkuutta ja poistavat kaikua. Toimistoilla matot lisäävät puolestaan konttorin viihtyvyyttä ja tukevat brändi-ilmettä. Pölyiset ja likaiset matot luovat epäsiistin tunnelman ja voivat aiheuttaa allergiaoireita.

Työvaatehuolto

Mitä mattojen pesu maksaa?

MATON KOKO Kategoria 1 Kategoria 2 Kategoria 3
käytävämatto 15€ 18€ 23€
Pitkä räsymatto 35€
160 x 200cm 40€ 50€ 60€
180 x 200cm 45€ 55€ 65€
200 x 300cm 75€ 90€ 110€
Pieni matto (alle 100x100cm) 10€
Lasten matto 20€
pyöreä matto 20€ 45€
Hajunpoisto 10€ 10€ 10€
Otsonointi 15€ 15€ 15€
Maton suojakäsittely 10€ 10€ 10€
Jos matossa ei ole kiinni pesuohjetta, kerrothan meille ennen pesua, mikäli se vaatii kuiva- tai erikoispesun. Muussa tapauksessa matto läpikäy normaalin pesuprosessimme.

 

Materiaalikategoriat

Kategoria 1:
räsymatot, muovimatot, käytävämatot, ohuet viskoosimatot, puuvillamatot

Kategoria 2:
nukkamatot, plyyshimatot, paperinarumatot, ohuet villamatot, sisalmatot, juuttimatot

Kategoria 3:
paksut villamatot, aidot käsinsolmitut matot, silkkimatot, erikoismatot, taljat, ryijyt, kumi-/PVC-pohjaiset matot

HUOM! Haluamme ekologiaystävällisenä yrityksenä vähentää omalta osaltamme muovin käyttöä, emmekä pakkaa mattoja automaattisesti muoviin pesun jälkeen. Mikäli kuitenkin haluat meidän pakkaavan mattosi muoviin, ilmoitathan meille siitä tuodessasi maton pesuun. Lisämaksu muovista on 2-3€ per matto, koosta riippuen.

1. Likaiset matot Pyykkituvalle

Kodin tekstiilien pesu

Tuon itse

Voit tuoda mattoja pesulalle 24/7. Voit myös halutessasi soittaa tai lähettää tekstiviestin, niin otamme sinut vastaan.

+358 50 308 8808
info@pyykkitupa.fi

Työvaatehuolto

Tilaa nouto

Voit myös tilata noudon ja kotiintoimituksen (nouto ja palautus yhteensä 15 €). Rivi- ja omakotitaloissa voit jättää matot noudettavaksi sääsuojaan. Kerrostaloissa sovimme hakuajan aina erikseen. Ajopäivämme ovat tiistai ja torstai. Soita ja sovitaan tarkemmat tiedot:

+358 50 308 8808
info@pyykkitupa.fi

2. Pesu: matot

Kaikki matot pestään niille sopivalla tavalla sekä kuivataan asianmukaisesti. Tahranpoisto sisältyy aina pesumme hintaan, ja tarvittaessa käsittelemme maton kahteen kertaan. Pesun jälkeen matot viimeistellään ja puhtaat matot toimitetaan rullattuina.

Pyykkitupa ei vastaa pesun aikana tulleista vahingoista, mikäli matto on ollut asiakkaan sen tuodessa jo valmiiksi vaurioitunut (esim. liimaukset revenneet). Tuothan pesuun vain ehjiä mattoja. Jos matossa ei ole kiinni pesuohjetta, kerrothan meille ennen pesua, mikäli se vaatii kuiva- tai erikoispesun. Muussa tapauksessa matto läpikäy normaalin pesuprosessimme.

Huomioithan, että tietyt tahrat pinttyvät herkästi mattoihin, eikä tahranpoisto välttämättä tehoa niihin. Tällaisia tahroja ovat mm. pitkään matossa muhineet mustikka, punaviini, kahvi sekä kissan ja koiran pissa.

3. Puhtaat matot

Noudat Pyykkituvalta

Puhtaat matot voi noutaa Pyykkituvalta heti kun olet saanut meiltä ilmoituksen. Saat meiltä puhtaat matot takaisin 7 vuorokauden sisällä.

Lakanapyykki Vaasa

Tuomme puhtaat matot kotiisi asti

Tuomme puhtaat matot kotiisi asti aikataulussa, jonka olimme jo aiemmin sopineet. Toimitamme matot sääsuojaan rivi- ja omakotitaloissa. Kerrostaloissa sovimme toimitusajan aina erikseen. Ajopäivämme ovat tiistai ja torstai.

Ota enemmän aikaa itsellesi – pestään matot meillä

Valitse yksi

HUOMIOITHAN NÄMÄ:

MATON RIKKOUTUMINEN PESUN AIKANA:

Matot tuodaan pesuun omalla vastuulla: Pyykkitupa ei vastaa pesun aikana tulleista vahingoista, mikäli matto on ollut asiakkaan sen tuodessa jo valmiiksi vaurioitunut (esim. liimaukset revenneet). Tuothan pesuun vain ehjiä mattoja. Jos matossa ei ole kiinni pesuohjetta, kerrothan meille ennen pesua, mikäli se vaatii kuiva- tai erikoispesun. Muussa tapauksessa matto läpikäy normaalin pesuprosessimme.

TAHRAT:

Tahranpoisto ei välttämättä onnistu, mikäli tahra on ehtinyt pinttyä materiaaliin pidemmän aikaa kiinni tai se on tullut esim. punaviinistä, kahvista tai muusta vahvasti värjäävästä aineesta. Ilmoitathan meille tahroista tuodessasi pyykin, jotta tiedämme aloittaa tahranpoiston viipymättä. Mikäli löydät matostasi tai pyykistäsi keltaisen lapun, tiedät, että kyseessä on pinttymä, joka ei lähde pois ilman vaaraa tekstiilin vahingoittumisesta.

 

Mattojen pesu pitää ne arjessa tyylikkäinä ja raikkaina

Mattojen pesu tuo monelle mieleen kesän ja mattolaiturit, vaikka asia on ajankohtainen ympäri vuoden. Matot ovat kodin ja konttorin tekstiileistä niitä, joiden päällä arjen askellus näkyy eniten. Oikein hoidettuna kovassakin käytössä olevat matot pysyvät kuitenkin tyylikkäinä ja raikkaina pitkään. Siksi mattokaupassa on tärkeää kääntää katse oikean koon ja tilaan sopivan tyylin lisäksi materiaaliin. Maton pesuun on monta tekniikkaa ja ainetta, mutta niiden käyttö riippuu aina siitä, millainen materiaali matossa on.

Mattojen pesu pitää ne arjessa tyylikkäinä ja raikkaina

Mattojen pesu tuo monelle mieleen kesän ja mattolaiturit, vaikka asia on ajankohtainen ympäri vuoden. Matot ovat kodin ja konttorin tekstiileistä niitä, joiden päällä arjen askellus näkyy eniten. Oikein hoidettuna kovassakin käytössä olevat matot pysyvät kuitenkin tyylikkäinä ja raikkaina pitkään. Siksi mattokaupassa on tärkeää kääntää katse oikean koon ja tilaan sopivan tyylin lisäksi materiaaliin. Maton pesuun on monta tekniikkaa ja ainetta, mutta niiden käyttö riippuu aina siitä, millainen materiaali matossa on.

Puuvillamaton hoito: imurointi, tuuletus ja nopea tahranpoisto

Puuvilla on hyvin pesua kestävä materiaali, mikä tekee siitä käytännöllisen arjessa. Puuvillamaton paras kotihoito on säännöllinen imurointi ja tuuletus. Puuvillamattoja, joissa on kanttaus, ei saa kuitenkaan ravistella tai tampata, sillä liian kovakourainen käsittely voi rikkoa maton kuidut.

Nopea tahranpoisto on puuvillamatoissa tärkeää, jotta lika ei ehdi imeytyä liian syvälle maton kuituihin. Mahdolliset tahrat voi pestä esimerkiksi hankaamalla kevyesti kostealla rätillä ja miedolla pyykinpesuaineella. Mikäli matto on päässyt likaantumaan pahemmin, voi sen pestä kädenlämpöisellä vedellä ja harjaamalla. Vältä kuitenkin käyttämästä liian voimakkaita pesuaineita. Puuvillamatto yleensä kutistuu hieman ensimmäisessä pesussa.

Puuvillamattoja ei ole suositeltavaa liottaa pitkiä aikoja tai pestä painepesurilla. Mahdollinen harjaus tulee aina tehdä kuvion suuntaisesti, jotta värit eivät lähde leviämään. Myös kuivaus on hyvä tehdä niin, että ylimääräinen vesi valuu kuvion suuntaisesti. Etenkin suurten, painavien ja värikkäiden puuvillamattojen pesu pesulassa kannattaa, jos matot haluaa pitää käyttökunnossa mahdollisimman pitkään.

Puuvillamatto 180×200: pesun hinta 45€.

Villamattojen pesu kannattaa hoitaa pesulassa

Villamatot ovat mainettaan helppohoitoisempia, vaikka niiden pesu suositellaankin jätettäväksi ammattilaisten käsiin. Villa hylkii luonnostaan likaa, minkä vuoksi imurointi on tässäkin mattomateriaalissa tärkein kotihoidon osa-alue. Villamattoja ei kuitenkaan kannata imuroida täydellä teholla, sillä liian voimakas imu voi vetää matosta turhaan nukkaa esiin.

Mikäli villamatolle kaatuu nestettä, on tärkeää poistaa se mahdollisimman pian, jotta se ei pääse imeytymään ja pinttymään kiinni. Materiaalina villa on pehmeä ja lämmin, mutta ominaisuuksiensa vuoksi se huopuu helposti. Vältä tahranpoistossa hankaamista, sillä se voi levittää likaa laajemmalle alueelle ja painaa sen jopa syvemmälle villan kuituihin.

Paras tapa poistaa matolle kaatunut neste on painella sitä varovasti paperilla tai pyyhkeellä. Villamattojen pesua ei välttämättä kannata ryhtyä tekemään kotioloissa, sillä maton saa hyvin nopeasti pilalle vääränlaisilla pesuaineilla ja -tekniikoilla.

Ohut villamatto 180×200: pesun hinta 55€.

Käsittele viskoosimatto matonsuojasuihkeella ennen käyttöönottoa

Viskoosimatot ovat suosittuja pehmeytensä ja kauniin pintansa vuoksi, ja ne pysyvätkin oikeanlaisella hoidolla hohtavan kiiltävinä. Viskoosimatto kannattaa käsitellä ennen käyttöönottoa matonsuojasuihkeella, joka estää lian imeytymistä maton kuituihin. Matto on hyvä imuroida säännöllisesti – muista imuroida aina nukan suuntaisesti ja vältä pinnan hinkkaamista imurilla. Mattoa voi myös tarvittaessa tuulettaa, mikäli se kaipaa lisäraikastusta.

Mikäli viskoosimatolle tulee tahroja, voi niiden poistamiseen käyttää nukkaamatonta siivousliinaa ja haaleaa vettä. Pyyhi tahraa aina nukan suuntaisesti, ei koskaan vastakarvaan. Vältä tämänkin maton kohdalla hankaamista, sillä se voi aiheuttaa maton pinnan kiillon katoamisen. Viskoosimattoja ei kannata ravistella, sillä liian kovakourainen käsittely voi vaurioittaa maton kuituja.

Ohut viskoosimatto 180×200: pesun hinta 45€.

Juuttimatto on kestävä ja käytännöllinen valinta arkeen

Juuttimattojen suosio on viime vuosina lisääntynyt, sillä ekologisessa ja tyylikkäässä materiaalissa ei lika juuri näy. Juuttimatto on kestävä valinta, joka pysyy siistinä pitkälti imuroimalla. Uusi juuttimatto voi varista jonkin verran, minkä vuoksi on tärkeää muistaa imuroida myös maton alta.

Juuttimaton tahranpoisto on syytä suorittaa nopeasti, sillä materiaali imee nestettä itseensä hyvin nopeasti. Juuttimaton pesussa on tärkeää, että märkä matto muotoillaan kuivumisen ajaksi alkuperäiseen muotoonsa. Muutoin matto menettää helposti muotonsa. Mattopesula osaa kertoa, millaisia tekniikoita juuri oman kotisi tai konttorisi mattojen pesu kaipaa!