Työvaatteiden huolto ja pesu

Öljyisten työvaatteiden pesu, rikkinäisten takkien korjaus tai ihan vaan pesu – antaa tulla vaan!

Työvaatehuolto

1. Työvaatteet pesulaan

Haemme pyykin sovitusti

Hoidamme asiakkaan pyykkien kuljetukset pesulalle. Halutessasi sovimme kanssasi vakiopäivän, jolloin noudamme likaiset pyykit pesuun ja tuomme samalla puhtaat takaisin. Pyydä tarjous:

+358 50 308 8808
info@pyykkitupa.fi

Työvaatehuolto

Tuotte pyykin itse

Voit myös tuoda itse pyykit paikan päälle pesulalle. Tällöin toimitamme sinulle helpot ohjeet, joiden avulla voit jättää meille pestäväksi pyykkiä tai noutaa ne puhtaana pois 24/7! Pyydä tarjous tai kysy lisää:

+358 50 308 8808
info@pyykkitupa.fi

2. Työvaatteiden pesu

  • Pyykki tyhjätään kuljetussäkeistä tai -laatikoista, lajitellaan ja merkataan yrityksen nimellä. Emme pese asiakkaidemme pyykkiä sekaisin, joten saat aina takaisin oman yrityksesi pyykit.
  • Huom! Kun työvaatteet saapuvat ensimmäistä kertaa Pyykkituvalle, merkkaamme niihin pesunkestävällä teipillä kunkin työntekijän oman nimen. Näin vaatteet on helppo palauttaa puhtaana takaisin oikealle henkilölle.
  • Kaikki pyykki pestään niille sopivilla pesuohjelmilla sekä kuivataan asianmukaisesti. Joidenkin työvaatteiden pesuprosessiin sisältyy myös loppusilitys (mm. apteekkarin takit). Mahdolliset korjausompelut tehdään vaatteisiin, korjaustarpeesta riippuen, ennen tai jälkeen pesun.
  • Puhtaat pyykit lasketaan, viikataan ja pakataan takaisintoimitusta varten.

3. Nouto tai toimitus

Tuomme puhtaina takaisin

Toimitetaan puhdas pyykki perille sovittuna ajankohtana. Hyllytämme pyykit asiakkaan niin halutessa.

+358 50 308 8808
info@pyykkitupa.fi

Lakanapyykki Vaasa

Haette itse

Asiakkaalle lähetetään viesti heti, kun puhtaat pyykit ovat noudettavissa.

+358 50 308 8808
info@pyykkitupa.fi

Enemmän aikaa työnteolle – huollata työvaatteet Pyykkituvalla

Valitse yksi

Työvaatehuolto pidentää vaatteiden käyttöikää

Työvaatehuoltoa ei ole pelkkä työvaatteiden pesu, vaan siihen sisältyy monipuolisesti myös muita tarvittavia toimia. Esimerkiksi irronneiden nappien, ratkenneiden saumojen ja repeämien korjausompelut sekä rikkoutuneiden vetoketjujen vaihdot ovat arkipäivää työvaatehuollossa. Säännöllinen työvaatteiden pesu ja ajoissa tehdyt korjausompelut varmistavat, että työvaatteet pysyvät käyttökuntoisina mahdollisimman pitkään. Puhtaat ja edustavat työvaatteet antavat hyvän ensivaikutelman sekä tukevat hyvää yritysimagoa. Oikealla tavalla toimivat ja puhtaat työvaatteet ovat myös miellyttävämpiä käyttää, parantaen työmotivaatiota – ehjissä ja siisteissä työvaatteissa on yksinkertaisesti mukavampi tehdä töitä!

Rikkinäiset ja repsottavat työvaatteet voivat olla turvallisuusriski työpaikalla, jos ne tarttuvat kiinni johonkin tai repeävät kriittisellä hetkellä. Lisäksi etenkin huomiovaatteissa on muistettava turvallisuusnäkökulma: likaiset työvaatteet eivät erotu asianmukaisesti, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita.

Työvaatteiden pesu on tarpeen monilla eri aloilla

Vaikka työvaatteiden pesu tuo ensimmäisenä monelle mieleen teollisuuden työhaalarit tai huomiovaatteet, voidaan työvaatehuoltoa hyödyntää myös muunlaisten työvaatteiden kohdalla monella eri alalla. Pestävistä työvaatteista yleisimpiä ovat esimerkiksi:

  • apteekkarin takki
  • kokintakki ja keittiöhenkilökunnan vaatteet
  • palvelualojen henkilökunnan vaatteet
  • teollisuuden huomiovaatteet
  • öljyiset työhaalarit korjaamoilta

Etenkin valkoisten työvaatteiden pesu onnistuu parhaiten ammattilaisella, sillä oikeanlaiset pesutekniikat pitävät vaatteet valkoisina, kuluttaen niitä kuitenkin mahdollisimman vähän. Valkoiset vaatteet menettävät usein ajan myötä hohtavan sävynsä joko liian voimakkaiden pesuaineiden tai liian tiheiden pesukertojen vuoksi. Ammattilaisen käsissä valkoisetkin vaatteet saavat mahdollisimman pitkän käyttöiän.

Öljyisten työvaatteiden pesu vaatii ammattitaitoa

Erityisesti öljyisten työvaatteiden pesu on taitolaji, sillä on tiedettävä öljyn ja muiden kemikaalien irrottamiseen parhaat tekniikat. Väärällä tavalla tai väärillä pesuaineilla pestyt öljyiset työvaatteet voivat pahimmassa tapauksessa pilata työvaatteen lisäksi pesukoneen putkiston.

Helppo tapa hoitaa yrityksen työvaatepesu ja -huolto on ulkoistaa homma alusta loppuun ammattilaiselle. Tällöin henkilöstön tehtäväksi jää ainoastaan merkitä vaatteisiin mahdolliset korjaustarpeet valmiiksi tarjolla oleville korjauslapuille sekä toimittaa vaatteet yhdessä sovittuun paikkaan, josta ne voidaan noutaa pesua varten.

Työvaatteet noudetaan yrityksestä sovittuna aikana, pestään, korjataan ja palautetaan omille paikoilleen – näin voit keskittyä itse rauhassa omaan työhösi.

Kuinka työvaatehuolto toimii Pyykkituvalla?

Työvaatehuollon yhteistyö lähtee aina liikkeelle kartoituksella, jossa käymme läpi yrityksen tarpeet työvaatehuollon suhteen. Tällöin mietitään mm. työvaatteiden määrää, huoltoväliä sekä erikoistarpeita, kuten öljyisten työvaatteiden pesu. Emme pese asiakkaidemme pyykkiä sekaisin, joten saat meiltä aina taatusti takaisin juuri oman henkilöstösi työvaatteet.

Kartoituksen jälkeen voimme tehdä tarjouksen työvaatehuollon kokonaisuudesta. Tämän jälkeen sovitaan yhteistyön tarkemmat yksityiskohdat, kuten pyykkien toimitustapa, aikataulut, mahdolliset avaimet tai sisäänpääsykoodit sekä muut työn aloittamisen kannalta olennaiset seikat. Lopuksi laitetaan homma rokkaamaan ja hoidetaan työvaatteet puhtaaksi, kuten on sovittu. Irtisanomisaika palveluillemme on nolla päivää, sillä luotamme työmme jälkeen!