Yritys

Pyykkituvan tarina

Pyykkituvan juuret punoutuvat yli 40 vuoden taakse kietoutuen matkalla mm. Vaasan hienoimpien ravintoloiden puhtaan valkeisiin liinoihin ja lopetetun vanhan sokeritehtaan tiloihin. Tiloissamme toimii edelleen vahva pesukonevanhus 60-luvulta.

Pesulamme aloitti toimintansa jo 80-luvulla, mutta puhkesi kukkaan 20 vuotta sitten, kun Jan-Ole Eriksson osti liiketoiminnan ja lähti kasvattamaan vaasalaisten luottopesulaa lähes tyhjästä. Ensimmäiset asiakkaat olivat pesulan korkean laatulupauksen ansiosta Vaasan hienoimmat ruokaravintolat, joista osa on edelleen tänä päivänä pesulamme tyytyväisiä asiakkaita.

Yrityskaupalla uutta potkua pesulalle

Vuonna 2021 oli aika uudelle, kun pesula siirtyi palkitun siivousyrityksen omistukseen. Samalla pesulan ilme tuotiin tähän päivään ja nimeksi ristittiin kodikas Pyykkitupa.

”Vaikka on tietyllä tapaa haikeaa luopua 20 vuoden projektista, olen muutoksesta hyvillä mielin. Koen, että Jenni on juuri oikea ihminen jatkamaan pesulan toimintaa ja tuomaan sen tähän päivään.” – Jan-Ole Eriksson

Tavoitteemme on tuoda pesula lempeästi tähän päivään mm. palveluiden paketoinnin ja verkko-ostamisen mahdollisuuksien avulla. Toiminnan korkea taso ja arvot tulee säilyttää, mutta palveluiden kehitys on avain toiminnan menestykseen tulevaisuudessakin.

“Kunnioitan isosti pesulan historiaa, ja haluan pitää sen aina mielessä toimintaa kehittäessä. Pyykin pesu, mankelointi ja näiden korkea laatu tulivat itselleni tutuksi jo lapsena, kun hoidimme äitini pitopalvelu- ja majoitussiivousyrityksen pyykkihuollon kodissamme.” – Jenni Parpala, Pyykkituvan yrittäjä

Puhdas pyykki on vain puolet työstä

Me Pyykkituvalla uskomme, että moitteettomasti mankeloitu lakanapyykki tai kurattomaksi kuurattu matto eivät nykypäivänä enää riitä. Laadukkaan lopputuotteen lisäksi tarvitaan positiivista, empaattista ja täpäkkää asiakaspalvelua hyvässä hengessä – juuri sitä Pyykkitupamme tarjoaa.

Pyykkitupa on tarina siitä, mihin suurella sydämellä tehty hyppy tuntemattomaan voi johtaa. Oletko sinä jo osa tarinaamme?

Mistä nimi Pyykkitupa Oy tulee?

Pyykkitupa on nostalginen sana, josta meille kaikille syntyy heti mielikuvia. Se on lämmin ja yhteisöllinen paikka, jossa tuoksuu puhtaalta. Puhdas pyykki luo poikkeuksetta positiivisia mielikuvia.